19 Şubat 2008 Salı

klitoris... cennet mi? cehennem mi?

penis basindan cok daha hassas oldugunu, o bogedeki sinirsel yapiyi erkek ve kadinda inceyip karsilastiran bilim adamlari belirtmisler, evet.

bi kere kesinlikle bir "orgazm butonu" degil; bunu belirtmekte fayda var...
nasil ki penisinize dokunulmasindan rahatsiz oldugunuz anlar varsa (mesela bosalma sonrasinda) kadinlarin da klitorise dokunulmasinin cok rahatsiz edici oldugu durumlar/zamanlar vardir. bu, kadindan kadina degisebilir.
kimi on sevismenin hemen basindan itibaren klitoris uyarimina ihtiyac duyar, kimi iyice bir alevlenme yasana kadar dokunulmasindan rahatsiz olur/konsantrasyonu dagilir.

ama bu konuda aklimda kalanlar beni yaniltmiyorsa, genel tercih ikincisi gibidir.
bu bakimdan, klitoris uyarimini goguslere yapilan uyarima benzetiyorum ben... gogus ucu da son derece duyarli bir bolgedir mesela. hatta o kadar duyarlidir ki, hicbir cinsel uyarim yokken hafifce dokunulmasi belli bir rahatsizlik yaratabilir.
ote yandan, (cinsel uyarim baslayali belli bir sure olmussa) o cinsel uyarimi kat be kat guclendirebilecek uyarilara da hazir hale gelir sonradan. ornegin goguslere dogru zamanda yapilan uyariminlarin etkisi, direkt olarak vajinanin icinde hissedilir ve kasilmalar (henuz cinsel iliski baslamamisken bile) net bir sekilde baslar (pelvik kaslardan bahsediyorum. internetten "kegel egzersizleri" olarak bilgisini alip, duzenli calismayla guclendirilebilecek pelvis tabanindan yani)

klitorisin de iste aynen boyle bir durumu olabiliyor onsevisme esnasinda... yani yeterli alevlenme saglanirsa kasilmalari tetikleyip/guclendirip onsevismenin son asamasini tamamlama gibi bir etkisi olabiliyor.

bir takim genel gercekler var;
-klitoris uyarimi, sadece bir uyarimdir. kisinin bedenini sekse hazirlayabilir ama asla vajinal (sahici) bir orgazm yasatamaz.
-klitoris kisinin sekse bakis acisiyla ve sinirlariyla cok alakalidir. kimi icin vazgecilmezdir, kimine gore "olmasa da olur"
-cogunlukla (kafama gore genellemeye gidiyorum) onsevisme baslangicindan itibaren, belli bir sure sonra uyarima baslanip orgazma kadar uyarilabilir seks devam ederken.

kadinlarin yapisiyla ilgili oldugu kadar, tecrubesiyle de ilgili bir durumdur bu. suphesiz ki bununla ilgili olarak sevistiginiz kadinin kendini ve bedenini iyi tanimasi lazimdir...
tanimalidir ki; sizi yonlendirebilsin.
veya sizin birlikte bir arayis surecine girmeniz lazimdir. bunun da temel kosulu saglikli bir iletisim ve konusmaktir...

seks esnasinda konusmak da tabusal bir hadise aslinda kadinlar icin. ama bu bence surekli birlikte olan (evli, birlikte yasayan vs) partnerler icin kolaylikla asilabilecek ve asilmasi da cok gerekli olan bisey...

klitoris, gelismemis bir erkek penisi karakterindedir. cinsel ilski esnasinda 2-3 katina kadar siser ve kizarir (kan hucumundan dolayi)
fakat puf noktasi ve genel gecer gercek su ki, kisi -yani kadin- orgazmindan sonra tipki penis gibi kuculur, hassaslasir ve geriye cekilir. gercekten orgazm olan bir kadin sonrasinda bir sure (sayet erkek devam ediyorsa) klitoris uyarimi istemez. cok rahatsiz edicidir o dakikalarda... (multiple orgasm gibi istisnai durumlari es geciyorum)

kadin sunneti evet...
korkunc bisey ama size cok da enteresan bir yonunu soyliyeyim;

bu vahsetin uygulandigi afrika ulkelerinde, gercek (vajinal) orgazm oranlari, bizimkinden daha yuksek :)
yani adamlar kadini keserek sakatlamaya calisirken, aslinda bilmeden kadinligina hizmet ediyorlar. (ha tabii ki bu isin "enteresan" kismi... yoksa bu islemin ne kadar ilkel ve vahsi kosullarda yapildigini, nasil pek cok kizin olumune sebep oldugunu, nasil bir trajedi ve vahset oldugunu gayet iyi biliyorum ve asla tasvip etmiyorum)
yani evet; aslinda kadin dogasinda klitoris, bir "vazgecilmez" degildir. olmasa da olur... belki biraz daha "gec" olur ama olur...

...

klitoris hakkinda tezler muhtelif.. ben sahsen onun "gelismemis bir pipi" oldugu tezine katiliyorum. klitoris bana gore, cinsel kapilari acilmamis (orgazm olmayan) kadinlarda kadini nevrotik, bunalimli, (cok derinde) erkeksi yapan bir enerji veriyor. bana gore toplum kadinlarimizin cogu bu yuzden mutsuz. dusunsenize; devamli erekte oluyorsunuz fakat asla bosalma (orgazm) olmuyorsunuz.. bunun aylarca; yillarca surdugunu dusunun...

fakat cinsel uyanisi yasayabilmis kadinlarda ise yukaridaki zehirsi nitelikler, panzehire donuyor. yani isin sonunda "gercek" bir orgazm varsa, klitoris misyonunu tamamlayip inine cekiliyor (bir anlamda asilmis oluyor)
ve bence kadini kadin yapan da, klitoris cikmazinin altinda ezilip durmak degil, onun ustune basarak yukselebilmektir...

....

yukaridaki yaziyi genel gecer bir cercevede tutmak istedim. tabii ki kadin cinselligi neredeyse sinirsiz bir alandir, acildikca acilabilir...

mesela bir kadin kendi bedenini cok iyi taniyabilirse, bir takim puf noktalari kesefedebilir/arastirabilirse, tabulari filan umursamamayi basarip icine sindirerek bu surecte yol alabilirse, cinsel anlamda gelisiminin sonu olmaz.
yani ileri asamalarda; vajinal orgazmi yasamak icin sekse; hatta cok fazla uyarima bile ihtiyac duymamaktan bahsediyorum...
tantrik bir hadisedir bu; "ugrasirim, vaktim var, sevdicegim var" diyene kapilari aciktir.

ama bu cok, cok ileri bir asamadir su anki genel gerceklerimiz goz onune alindiginda tabii ki...

Hiç yorum yok:

.


View My Stats