21 Şubat 2008 Perşembe

sertleşme sorunlu erkek ve seks?

Sertleşme Sorunu Tümüyle kafanızda yarattığınız bir sorun değildir. Son 25 yılda sertleşme sorunlarının çoğunun tıbbi bir durumdan kaynaklandığı açıklığa kavuşmuştur. Sertleşme sorununun çoğunlukla psikolojik bir yönü olsa da (depresyon, endişe ve stresin rolü olabilir), hemen her zaman fiziksel bir nedeni vardır.

Sertleşme sorunu 40 yaşın üzerindeki erkeklerde daha sık görülmekle birlikte, her yaştaki erkekte meydana gelebilir. Yapılan yeni bir çalışma, 40 ile 70 yaşları arasındaki erkeklerin yaklaşık yarısının zaman zaman sertleşme sağlama ve/veya sürdürmede sorun yaşadığını ortaya koymuştur. Sertleşme sorunlarının oranı yaşla birlikte artsa da, tek başına yaşlanma, sertleşme sorununun bir nedeni olarak görülmemektedir. Sertleşme sorunlarının yaşlı erkeklerde daha sık görülmesinin nedeni, yüksek kan basıncı gibi yaşa bağlı hastalıklardır.


önemli olan "sevgi" ve "iyi niyet" bağını zayıflatmamak ve doğru düzgün bir iletişimle aranızdaki mesafeleri sıfırlamaktır sonuçta.

...

kalp-dolaşım probleminiz yoksa, (önce bir doktor onayı almak kaydıyla) viagra tipi ilaçların çok etkili olduğu söyleniyor mesela. bunlardan deneyebilirsiniz ereksiyon sorunlarınız için...

ayrıca "erkekler için taocu sevişme sırları" (mantak chia) gibi kitaplarda bulabileceğiniz taocu egzersizlerin de, orta ve uzun vadede ereksiyonunuzu kontrol altına almakla ilgili çok sağlam yardımcınız olacağına emin olabilirsiniz.

...

erken boşalma dedik mi, orası biraz muamma :) "kime göre erken, neye göre erken" durumu var çünkü.

normal koşullar altında, ortalama bir kadının orgazm olabilmesi için gerekli asgari seks süresi 8-10 dakikadır. (kayda değer seksologların araştırmaları bu sonucu gösteriyor) tabii önceden de yeteri kadar önsevişilmiş olmalıdır (20 dakika? 30 dakika? daha fazla?)

bi kaç saniyeden tutun da, bi kaç dakikaya kadar "ancak" sürebilen sevişmeler, kabaca erken boşalma tabir edilen sonla nihayetlenir yani.

öte yandan yukarıda dediğim gibi; bir kadını orgazma ulaştırmak için kullanabilecek çok çeşitli yöntemler vardır.
4-5 dakikada boşalan biri olsanız dahi, önsevişme sürenizi uzatıp, önsevişmede paylaştığınız şeyleri çeşitlendirerek yine bir kadını "seksle" orgazm edebilirsiniz.
hani "son darbe" olarak sekse geçersiniz ve eşiniz yine siz onun içindeyken orgazma ulaşmış olur.

hiç ereksiyon sağlanamıyorsa dahi, önsevişme sonrası penetrasyonu seks oyuncaklarıyla sağlayarak yine eşinize şen kahkahalar ve zevk dolu bir orgazm sunabilirsiniz..

bu bir kadına ne hissettirir?
valla açıkçası yanındaki "sevdiği adam" olduğu ve doğal olarak "sevgi dolu" halde sevişildiği takdirde pek de farklı hissettirmez gibi düşünüyorum.

birbirini seven ve bu sevgiyle birlikte "yatakta ayıp olmadığı"nı farketmiş çiftlerin işi çok kolaydır bu bakımdan. amaç sevdiğiniz insanı mutlu görmek ise her amaca giden yol mübahtır.

ve evet tekrar tekrar, ve tekrar;

YATAKTA AYIP OLMAZ
:)



***yukarıda yazılanlar (yazdığım diğer her yazı gibi) uzun vadeli, sevgiyle ve güvenle temellendirilen tek eşli ilişkiler için öngördüğüm fikirlerdir.
bu derece özel ve mahrem deneyimleri gecelik veya haftalık ilşkilerle yaşamak mümkün değildir zaten.


bkz: erken boşalma

Hiç yorum yok:

.


View My Stats